Historien om Ballesminde ved Fredericia går helt tilbage til omkring 1850. Dengang opførte man den gård, som i dag er kaldet Gl. Ballesminde og ligger på den vestlige side af hovedvejen. Den fungerede som gård med aktiv drift frem til 1911, hvor man havde generationsskifte og man valgte at lade en ny gård opføre på den østlige side af vejen. Driftsbygningerne pillede man ned, sten for sten, lægte for lægte og flyttede dem over til den nye gård, for derefter at lade sønnen drive driften videre fra sin nye gård. På den måde udvidede man størrelsen af gården og samtidig kunne forældrene blive boende i deres hjem, som herefter fungerede som aftægtsbolig.

I dag er der ikke længere aktiv drift på nogen af ejendommene og det er heller ikke længere de samme familier, der ejer nogen af stederne.
Men vi vil forsøge at kortlægge historien for begge steder, så præcist som muligt, via lokalhistorisk museum for området, så man kan se udviklingen i en central del af Trekantsområdet, op gennem det 20′ende århundrede.
Vi håber du vil finde dette interessant og vil nyde at læse om de to ejendomme og deres fælles historie op gennem tiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written on February 4th, 2012

Ballesminde's side is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Ballesminde's side

-om gården Ballesminde