Nova Scotia Duck Tolling Retrieveren (ofte blot kaldet toller), stammer fra Nova Scotia-halvøen i Canada.

Tollerens historie går langt tilbage i tiden, præcis hvornår det hele startede ved man ikke. Men en af historierne om racen er, at det var indianerne, der fremavlede racen til jagt. De ønskede en hund, som var utrolig legesyg, samtidig med at den havde gode apporteringsegenskaber og fremragende svømmestyrker, særligt i det kolde vand. Så man valgte at krydse en Golden retriever, en Cocker Spaniel og en Collie med hinanden. Golden retrieveren skulle give den apporteringsegenskaberne, Cocker Spanielen skulle give den de fremragende evner i vand og Collien skulle give den legelysten. Resultatet blev en hund på størrelse og udseende som en ræv.

Jagten foregik så ved at hunden blev sendt på strandkanten hvor den var god til at lege med sig selv. Den bruger en særlig teknik når den leger, den render og kaster pinde op i luften og griber dem igen, noget man idag kalder Tolling. Derved fik den ænderne og gæsenes interesse og lokkede dem nærmere. Så skræmte man fuglene op i luften, hvorefter man kunne skyde dem. Slutteligt, så sendte man Tolleren ud i vandet for at hente byttet ind.

I dag bliver Tolleren sjældent brugt til jagt på denne måde, idet det er de færreste steder, det er muligt at drive denne form for jagt. Men i stedet er den ‘bare’ brugt til almindelig jagt, hvor den apporterer byttet efter skuddet. Tolleren er en god og livlig familiehund. Den er rolig inde og mere livlig, når den kommer ud. Tolleren elsker at arbejde. Arbejdsglæden behøver dog ikke at blive tilfredsstillet ved at bruge Tolleren til jagt. Der er mange andre former for hundesport, som kan tilfredsstille Tollerens behov, f.eks. agility eller flyball. Almindelig lydighedstræning, gerne med spor og rondering er også velegnede ting. Tolleren har en god næse og kan fint bruges f.eks. som Schweisshund. Den er en glimrende svømmer og holder af at være i vandet.

Hannerne er mellem 48–51 cm og tæverne 45–48 cm. En toller har vand- og smudsafvisende pels. Pelsen er rød eller orange med eller uden hvide aftegninger på halespids, bryst, poterne og blis. Dens næse farve kan variere fra lyserød over leverfarvet, til næsten sort, dog skal farven på næsen altid passe til farvevariationen på pelsen. Dens øjne er ravfarvet til brune.

Vi har i dag tre hunde, Kellie, Line og Tvebak.

Et billede af vores tre hunde i haven, en forårsdag

 

 

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Toller

Written on February 4th, 2012

Ballesminde's side is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Ballesminde's side

-om gården Ballesminde